Усик прокоментував своє затримання в аеропорту Кракова

Усик прокоментував своє затримання в аеропорту Кракова

by Max

Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі та важкій вазі Олександр Усик заявив, що «його затримання в аеропорту Кракова (Польща) було непорозумінням».

Український боксер наголосив в інстаграм, що «інцидент вичерпаний і він вільний». За словами Усика, «сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося».

Він висловив вдячність суспільству та дипломатам за підтримку через даний інцидент.

«Респект польським правоохоронцям, які виконують свою роботу, попри зріст, вагу, розмах рук і регалії», – написав спортсмен.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у мережі X розкрив деталі звільнення Усика після затримання у краківському аеропорту.

Чиновник зазначив, що представники міністерства за дорученням президента «негайно відреагували на затримання» чемпіона в Кракові та «сприяли його звільненню».

«Деталі мені повідомив наш генконсул. Ми вважаємо такі дії непропорційними та неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні», – розповів глава МЗС.

У МЗС України додали, що Сибіга «координував дії українських дипломатів, перебуваючи на кордоні України та Румунії, куди глава МЗС зараз прямує зі своїм першим закордонним візитом».

Раніше, 17 вересня, українського боксера Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова, повідомив перший заступник голови комітету ВР з питань молоді і спорту Жан Беленюк.

Згодом президент Володимир Зеленський уточив, що Усика відпустили.

«Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона. Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова», – зазначив глава держави.

Новини по темі